|
|
Europa-Parlamentet har vedtaget due diligence-direktivet (CSDDD)

Europa-Parlamentet har vedtaget due diligence-direktivet (CSDDD)

Europa-Parlamentet har nu - efter utallige drejninger og forhandlinger - endelig vedtaget due diligence-direktivet (CSDDD).

Skrevet af

Isabel Carendi, content manager ESG

Sidst opdateret

3 juni 2024

Læsetid

1 minuts læsning

Relaterede fagområder

Due diligence-direktivet – eller rettidig omhu-direktivet om man vil – er nu efter utallige drejninger og forhandlinger endelig blevet vedtaget af Parlamentet. 374 stemte for og 235 imod.

Formålet med due diligence-direktivet er at fremme bæredygtig og ansvarlig virksomhedsadfærd og at forankre menneskerettigheder og miljøhensyn i virksomheders drift og virksomhedsledelse.

De nye regler vil sikre, at virksomheder håndterer negative virkninger af deres handlinger; herunder i deres værdikæder i og uden for Europa.

EU-landene har nu to år til at gennemføre direktivet i national lovgivning. De største virksomheder, som rammes af reglerne først, skal fra 2027 leve op til kravene i direktivet.

 

Sådan kan DIB hjælpe dig

DIB giver dig adgang til opdaterede ESRS-standarder, relevante forskrifter og fagartikler, som redegør for – og illustrerer anvendelsen af – ESG i praksis.

I tillæg får du adgang til brugervenlige tjeklister, som effektiviserer din arbejdsdag, samt relevante kilder, som hjælper dig med at finde svar på dine spørgsmål.

Du kan bestille en gratis og uforpligtende prøveadgang til DIB her.

Del artiklen

Relaterede blogs

IFRS 16 omhandler indregning, måling, præsentation og oplysninger om virksomhedernes brug af leasing og har til formål at øge gennemsigtigheden og sammenligneligheden af regnskabsoplysninger for...

Skrevet af: Nancy Sayed, Content Manager IFRS og Beate Bjørnskau Heimdal, statsautoriseret revisor
14 maj 2025

Den 26. februar 2025 fremlagde EU-Kommissionen Omnibus-forslaget, som er en del af Kommissionens arbejde for at styrke EU’s konkurrenceevne. EU-Kommissionen har meldt ud, at flere...

Skrevet af: Isabel Carendi, Content Manager ESG
3 marts 2025
1 minutters læsning

Prøv DIB

- uforpligtende og gratis i 3 dage​

Vi har udviklet dib for at gøre det lettere for alle, der arbejder med økonomi, regnskab, HR, løn og bæredygtighedsrapportering.

Prøv dib

-uforpligtende og gratis i 3 dage​

Vi har udviklet dib for at gøre det lettere for alle, der arbejder med økonomi, regnskab, HR, løn og bæredygtighedsrapportering.