|
|
Relevante rentesatser i skattelovgivningen 2024

Relevante rentesatser i skattelovgivningen 2024

De seneste ændringer i det generelle renteniveau har resulteret i markante stigninger i rentesatserne i skattelovgivningen. Dette kan have betydelige konsekvenser for virksomheder, og vi opfordrer alle til at tjekke de opdaterede satser for at sikre overensstemmelse og forståelse af de nye regler.

Skrevet af

Jesper Anker Howes, Red. Selskabsskat. Skattechef Forca A/S - Associate prefessor, CBS, Juridisk institut

Sidst opdateret

4 juni 2024

Læsetid

1 minuts læsning

Relaterede fagområder

De nye, selskabsrelevante rentesatser er som følger:

  • Standardrenten til brug for beregning af renteloftet (maksimering af fradrag for nettofinansieringsudgifter) i selskabsskatteloven § 11 B, stk. 2 er steget fra 2,7 % for 2023 til 6,0 % for 2024.
  • Ved ændringer af skatteansættelser stiger opkrævningsrenten fra 0,7 % til 0,9 % pr. måned fra den 1. januar 2024.
  • Godtgørelsesprocenten på overskydende skat udgør 3,6 % for 2023 sammenlignet med 0,4 % for 2022.
  • Tillæggene (indtægt/udgift) til betalte acontoskatter udgør 0,9 % for 2023 sammenlignet med 0,1 % for 2022.
  • Tillæg (udgift) til overskydende acontoskat indbetalt efter den 20. november 2023 men før den 1. februar 2024 udgør 1,5 % for 2023 sammenlignet med 0,9 % for 2022.
  • Restskattetillægget udgør 7,7 % for 2023 sammenlignet med 4,4 % for 2022.

 

Du kan læse meget mere om skattelovgivningens ændrede rentesatser i Økonomipakken, hvor vi også netop har opdateret afsnittene om driftsomkostninger, renteloftet, beskatning af udenlandske aktionærer og international skatteplanlægning.

 

Potentielle nye regler på transfer pricing-området

De potentielle ændringer på transfer pricing-området kan udvide anvendelsesområdet markant. Det er afgørende for virksomheder at være opmærksomme på disse ændringer og vurdere deres påvirkning på interne transaktioner.

 

Opdatering af EU’s sortliste over skattelylande

Danmark har for nylig opdateret EU’s sortliste over skattelylande. Dette kan påvirke danske virksomheder, da der er risiko for, at fradrag nægtes for betalinger til selskaber fra disse lande. Vi opfordrer alle til at gennemgå den opdaterede liste og forstå konsekvenserne for deres forretning.

Læs også mere i denne blogpost.

 

Justering af Ligningslovens § 8 N

Ligningslovens § 8 N, der vedrører fradrag for lønomkostninger til ansatte i udenlandske selskaber, er også blevet justeret. Det er vigtigt at være opdateret på disse ændringer for at undgå eventuelle overraskelser ved årsafslutningen.

I Økonomipakken finder du yderligere detaljer og praktiske retningslinjer vedrørende alle ovennævnte ændringer, som vil være nyttige for jer i jeres skatteplanlægning og -forvaltning. Husk at du har mulighed for at bestille en gratis prøveadgang, så du kan prøve materialet i din dagligdag med selskabsskat.

 

Sådan kan DIB hjælpe dig

Med DIB får du kontinuerligt opdaterede opslag, interaktive skabeloner og tjeklister, kilder og kurser – og du har vores fagekspert Jesper Anker Howes med på sidelinjen, når du er i tvivl.

De i Økonomipakken inkluderede kurser tæller desuden hvert især som fire timers efteruddannelse.

Du kan bestille en gratis og uforpligtende prøveadgang til DIB her.

Del artiklen

Relaterede blogs

Du skal indberette oplysningsskemaet i TastSelv Selskabsskat via TastSelv Erhverv. Fristen for at indberette oplysningsskemaet er som hovedregel 6 måneder efter indkomstårets udløb. Det vil...

Skrevet af: Flemming L. Bach, indehaver af ESG Danmark
11 december 2024
1 minutters læsning

Når resultatet af årsrapporten før skat er opgjort, skal der beregnes skat af årets resultat samt udskudt skat og foretag bogføring heraf. Skat af årets...

Skrevet af: Flemming L. Bach, indehaver af ESG Danmark
11 december 2024
1 minutters læsning

Prøv DIB

- uforpligtende og gratis i 3 dage​

Vi har udviklet dib for at gøre det lettere for alle, der arbejder med økonomi, regnskab, HR, løn og bæredygtighedsrapportering.

Prøv dib

-uforpligtende og gratis i 3 dage​

Vi har udviklet dib for at gøre det lettere for alle, der arbejder med økonomi, regnskab, HR, løn og bæredygtighedsrapportering.